V 80-tih letih prejšnjega stoletja smo se usmerili v izdelavo PVC talnih oblog in leta vlaganj v razvoj, kvaliteto in design nadgradili z zaščito naše blagovne znamke JUTEKS®, s katero smo pri kupcih ustvarili sinonim za kakovost in kreativnost.

Zagotovili smo si mesto med največjimi proizvajalci PVC talnih oblog v Evropi in prisotnost na večini svetovnih trgov, svojo mednarodno konkurenčnost pa smo nadgradili l. 2009 z izgradnjo novih proizvodnih kapacitet – Juteks RU, v Ruski Federaciji

Tehnična dovršenost naših proizvodov, tehnologija, ki poleg ekonomičnosti in kakovosti zagotavlja  varstvo našega naravnega okolja, dobro razvita prodajna mreža, visoko strokovna ekipa in predani sodelavci, so bili ključni razlogi, ki so l. 2012 prepričali vlagatelje iz Belgije, da JUTEKS vključijo v skupino Beaulieu International Group.

Beaulieu International Group

Beaulieu International Group (B.I.G.) je globalni specialist na področju kemičnih surovin (polimeri), inženirskih polizdelkov (preja, vlakna, tehnične tekstilije) in vodilni proizvajalec širokega spektra talnih oblog za bivalne in poslovne površine (vinil v rolah, vinilne plošče, laminati, parketi, preproge, iglane tekstilije, umetna trava in predpražniki) kot tudi tkanin za tapeciranje.

B.I.G. s sedežem v Belgiji, zaposluje več kot 5.000 ljudi, s tovarnami (29) ter prodajnimi in distribucijskimi pisarnami (18) je prisoten v 17 državah Euroazije, Amerike in Oceanie. V letu 2018 je skupina dosegla promet v višini 2 milijardi EUR in oskrbovala kupce na trgih 140 držav.

B.I.G. v skladu s svojimi koreninami družinskega podjetja daje poudarek  trajnostnemu razvoju, inovativnosti in skrbi za zaposlene.

Skupino sestavljajo tri poslovne divizije:

POLIMERI

Smo vertikalno organizirana skupina, ki ni aktivna zgolj na področju tekstilij in talnih oblog, ampak smo pomemben igralec tudi v kemijski dobavni verigi.

INŽENIRSKI PROIZVODI

Inženirski proizvodi vključujejo proizvodnjo vlaken, prej in tehničnih tekstilij ter polikarbonatnih plošč.

TALNE OBLOGE

smo vodilni evropski proizvajalec tkanih in iglanih talnih oblog, umetne trave, vinila, luksuznih vinilnih talnih oblog, laminatov, parketov in stenskih panelov.