V 80-tih letih prejšnjega stoletja smo se usmerili v izdelavo PVC talnih oblog in leta vlaganj v razvoj, kvaliteto in design nadgradili z zaščito naše blagovne znamke JUTEKS®, s katero smo pri kupcih ustvarili sinonim za kakovost in kreativnost.

Zagotovili smo si mesto med največjimi proizvajalci PVC talnih oblog v Evropi in prisotnost na večini svetovnih trgov, svojo mednarodno konkurenčnost pa smo nadgradili l. 2009 z izgradnjo novih proizvodnih kapacitet – Juteks RU, v Ruski Federaciji

Tehnična dovršenost naših proizvodov, tehnologija, ki poleg ekonomičnosti in kakovosti zagotavlja  varstvo našega naravnega okolja, dobro razvita prodajna mreža, visoko strokovna ekipa in predani sodelavci, so bili ključni razlogi, ki so l. 2012 prepričali vlagatelje iz Belgije, da JUTEKS vključijo v skupino Beaulieu International Group.

O Beaulieu International Group

Smo družinsko podjetje, ki na inovativen, podjetniški in trajnostni način razvija ter soustvarja talne in materialne rešitve za izboljšanje kakovosti bivanja in dela za vse generacije.

Podjetje B.I.G. s sedežem v Belgiji zaposluje več kot 4.900 ljudi v 19 državah po vsej Evraziji, Ameriki in Oceaniji ter oskrbuje stranke v 150 državah. V letu 2022 smo v podjetju B.I.G. poročali o prodaji v višini 2,4 milijarde evrov.  V podjetju B.I.G. si namensko prizadevamo za izgradnjo trajnostne prihodnosti. Naš smisel za podjetnost in ambicioznost nam omogoča, da skupaj z našimi zaposlenimi, strankami, dobavitelji, delničarji in družbo, v kateri delujemo, ves čas rastemo.

Skupino sestavljajo tri poslovne divizije:

TALNE OBLOGE

smo vodilni evropski proizvajalec tkanih in iglanih talnih oblog, umetne trave, vinila, luksuznih vinilnih talnih oblog, laminatov, parketov in stenskih panelov.

INŽENIRSKI PROIZVODI

Inženirski proizvodi vključujejo proizvodnjo vlaken, prej in tehničnih tekstilij ter polikarbonatnih plošč.

Polymers

POLIMERI

Smo vertikalno organizirana skupina, ki ni aktivna zgolj na področju tekstilij in talnih oblog, ampak smo pomemben igralec tudi v kemijski dobavni verigi.